De Costa Blanca kent veel steden: van Valencia helemaal naar Murcia. Steden van formaat en met hun eigen karakters

Stedentrip

CULTUUR OF SHOPPEN IN EEN VAN DE VELE STEDEN? DAT KAN, WANT DE COSTA BLANCA HEEFT VEEL TE BIEDEN. VALENCIA HET NOORDELIJKE DEEL, ALICANT IN HET MIDDEN MURCIA IN HET ZUIDEN MET DAAR TUSSENIN BENIDORM, ELX EN TORREVIEJA.

Van Valencia in het noorden van Costa Blanca naar Cartagena in het zuiden is zo’n drie uur rijden. Gelukkig ligt Villa Salvador in het midden en is de uitvalsbasis voor leuke stedentrips. Hier vindt u onze favorieten.

Murcia is de zevende stad van Spanje. Studentenstad en ligt op nog geen uur van Villa Salvador

Murcia

Murcia is een oude stad die tussen 830 en 840 werd gesticht. Dat gebeurde tijdens de Moorse overheersing. In het centrum de eeuwenoude Kathedraal van Santa Maria met daaromheen pleintjes, oude kerken en winkelstraatjes. Murcia ligt in het binnenland en het kan er in de zomer en nazomer heel warm worden. Daarom gaat de stad voor siësta op slot. Alleen El Corte Inglès is dan open. Een prachtige studentenstad met heel veel geschiedenis. Wij rijden er graag naartoe, als is het alleen maar de frituurde eieren met vis, die kunt u hier eten.

De route naar het centrum van Murcia

De Costa Blanca kent veel steden: van Valencia helemaal naar Murcia. Steden van formaat en met hun eigen karakters

Alicante

Meestal vliegt u op de luchthaven van Alicante, maar vergeet ook het centrum niet te bezoeken. Op 35 minuten van Villa Salvador ligt een havenstad met geweldige kroegen en restaurant, prachtige pleintjes, pittoresque steegjes waar de terrassen uitgestald staan en heel veel openbare kerken die het bezoeken meer dan waard zijn. Beklim ook het kasteel van Santa Barbara en geniet van het adembenemende uitzicht of ga lekker liggen op het stadsstrand. Het kan er allemaal. Ook voor gays een leuke stad in de avond!

Rijd via deze route naar de haven en je duikt zo de stad in!

Torrevieja

Heb je kinderen? Dan is een avondje Torrevieja een must, want er staat daar in de zomer permanent een kermis en er is een vrolijke avondmarkt met honderden kramen waar allerlei frutsels en kleine cadeaus te vinden zijn. O zo leuk om even over heen te struinen. Eten en drinken kan er in overvloed in een van de straatjes of de boulevard, maar ons favoriete tapasrestaurant is Los Zamoranos dicht bij de boulevard. Op cultureel gebied is er het Zee en zout museum, maar ga ook bij de Salinas, de zoutmeren, kijken. Een van de twee is zo zout dat het roze wordt. En houd je van concerten of ballet, bekijk dan de agenda van het auditorio Torrevieja.

Torrevieja ligt zo’n tien minuten van de villa.